I dag sto pølseform med makaroni og grønnsaker på menyen. En sunn, enkel og god middag som tar ca. 45 minutter å lage.
Pølseform med makaroni og grønnsaker til 2 personer
Du trenger:
¤ 4 Leiv Vidar pølser (eller valgfritt etter hvor mye du vil ha)
¤ 4 Leiv Vidar pølser (eller valgfritt etter hvor mye du vil ha)
¤ 600 g med brokkoli eller et 1/2 brokkolihode
¤ 400 g amerikansk blanding
¤ 250-300 g Semper makaroni
¤ 1 stk sjalott løk (eller en 1/2 vanlig løk)
¤ 1 stk sjalott løk (eller en 1/2 vanlig løk)
¤ Valgfritt med ost (melkefri i oppskriften; vi brukte Sheese melty sojapålägg Gouda)
Saus/jevning:
¤ 3,5 dl soyamelk (eller annen melk som tåles)
¤ 1,5 spiseskje maizenamel
¤ 1,5 spiseskje solsikkeolje (eller soyaolje)
Start med å sette ovnen på 190 grader.
Kok opp makaronien som anvist på pakken.
Skjær opp pølser i små skiver og løken i små eller finhakkede biter
Bruker du et brokkolihode skjærer man opp disse i buketter. Kok brokkolien, enten om du bruker brokkolihode eller brokkoli fra pose, og den amerikanske blandingen i sju-ti minutter. Slik at det blir mykt, men ikke for mykt.
Mens brokkolien og makaronien koker kan du starte med sausen. Start med å frese maizenamelet i solsikkeoljen.
Spe gradvis inn melken mens du rører.
Spe gradvis inn melken mens du rører.
Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter under omrøring for at sausen ikke brenner seg.
Når brokkolien med den amerikanske blandingen og makaronien er ferdig kokt legges det i en ildfast form sammen med de oppskårne pølsene og løken.
Når sausen er ferdig heller du den over grønnsakene og pølsene i den ildfaste formen.
Bland sausen, grønnsakene og pølsene. Krydre og smak til med salt og pepper etter eget ønske.
Bland sausen, grønnsakene og pølsene. Krydre og smak til med salt og pepper etter eget ønske.
Dryss over ost (gjerne revet) hvis det er ønskelig. Sett maten inn i ovnen på midterste rille i 15-20 minutter.
Server med krydder og ketchup til, eller annet ønsket tilbehør.
Håper det smaker! :)
Veronica & Christian
Veronica & Christian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar