9. oktober 2014

Crispy chicken

Gårsdagens rett ble crispy chicken. Det er en enkel og rask middag å lage som tar ca. 30-40 minutter.
I og med at ikke alle er allergiske ble det også brukt vanlige tortillalefser.

Crispy chicken til 5 personer
¤ 700 gram kyllingfilet
¤ 1 pose crispy chicken bites spice mix (egentlig 500 gram kyllingfilet per pose)
¤ Grønnsaker etter eget ønske
¤ Glutenfri tortillalefser fra ICA
¤ Tacosaus 
¤ Sour Supreme rømme
¤ Laktosefri rømme
¤ Rapsolje (eller annen olje)

Vi brukte: 
¤ Paprika
¤ Ananas
¤ Tomat 
¤ Agurk
¤ Salat 
¤ Mais




 Start med å sette ovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skjær opp kyllingfileten i strimler. Hvor store eller små du ønsker å ha kyllingstrimlene avgjør hvor lenge du må ha kyllingen i ovnen, det er viktig at de blir gjennomstekt.  

Finn frem en bolle og ta en skvett rapsolje oppi. Så tar du den oppskårne kyllingen sammen med oljen i bollen og deretter drysser over crispy chicken bites spice mix pulveret. Bland dette sammen sånn at alle kyllingstrimlene er dekket med pulver.



 Når dette er gjort legger du kyllingen utover i en langpanne og setter det inn i ovnen i 18-20 minutter. Hvis du har mindre biter trenger du kanskje ikke å ha kyllingen inne fullt så lenge, men pass på at de er gjennomstekt!
Gjerne rør litt rundt halvveis i steketiden.



Skjær opp grønnsakene du ønsker mens kyllingen står i ovnen.
Rett før servering varmes tortillalefsene i ca. 1 minutt i mikrobølgeovn på 750w. Har du ikke mikrobølgeovn kan tortillalefsene varmes i ovnen i to minutter ved 175 grader, men da må du vente til kyllingen er tatt ut. 



Håper det faller like mye i smak hos dere som det gjorde for oss.  
 Velbekomme!


Christian & Veronica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar