16. oktober 2014

Rask og enkel middag: Risotto!

Risotto er en veldig enkel rett som går fort å lage. Setter du av ca. 30 minutter har du en god, enkel og rask middag! Så har du dårlig tid en dag passer det med risotto.

Risotto til 2-3 personer
¤ 1/2 til 2/3 pose med amerikansk blanding
¤ 1 terning grønnsaksbuljong
¤ 3,75 dl vann
¤ 20 gram melange uten melk og soya
¤ 125 gram (1,5 dl) risotto ris
¤ 4 Leiv Vidar pølser



Først starter du med å smuldre opp grønnsaksbuljongen i vannet. Så varmer du opp vannet med buljongen, vannet kan gjerne få et oppkok. Mens dette varmes, smelter du smøret og tilsetter risotto risen.

Varm opp risen til den blir gjennomsiktig. 
Det kan være vanskelig å se og skjønne når risen er gjennomsiktig, så hvis du ikke skulle se det kan du bare varme den litt. Risen ser gulaktig ut når den er gjennomsiktig også, fordi all risen ligger sammen. Pass på at risen ikke brenner seg, det kan skje fort!

Risen kan se ut sånn som på bilde. Den er gjennomsiktig, og det ser du på de i bunn hvis du ser godt på bilde.

Når risen er gjennomsiktig  tilsetter du det varme vannet med buljong. Så rører du om regelmessig på middels varme til væsken er absorbert.

Her er vannet med grønnsaksbuljongen. Som skal helles oppi risotto risen.

Hvis du ønsker å tilsette f.eks. pølser og grønnsaker, slik som vi gjorde, putter du dette oppi og venter til dette også har blitt varmt. Det går også an å ha i annet kjøtt, som f.eks. skinke eller kyllingfilet. Det er helt valgfritt hva man har oppi og om man vil ha noe oppi.
Når alt er varmt, er det ferdig og maten kan serveres!
Som tillegg kan du ha krydder som ønskes eller soyasaus som tåles!


God middag!


Christian & Veronica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar