9. desember 2014

Glutenfri pepperkaker

Å bake pepperkaker selv er noe som hører jula til. Vi har allerede bakt pepperkaker i desember og resultatet ble kjempe bra. Pepperkakene ble sprøe og fikk ordentlig god pepperkake smak. Disse pepperkakene skal bakes senere også slik at de holder frem til julaften. 
Selve deigen tar ikke lang tid å lage, men det er all ventingen som gjør at det tar lang tid.

Du trenger:
¤ 250 g mørk sirup
¤ 125 g sukker/sukrin
¤ 75 gram melange uten melk og soya
¤ 1,25 dl havremelk (eller annen melk som tåles eller vann)
¤ 500 g Semper fin mix (en hel pakke)
¤ 1,5 ts natron
¤ 1 ts pepper
¤ 1 ts nellik
¤ 1 ts ingefær
¤ 1 ts kanel

Start med å blande mørk sirup, sukker, melange og havremelk i en kasserolle og kok dette opp til alt i kjelen er løst opp. La det stå til det er avkjølt til romtemperatur. Når det er avkjølt tilsetter du mel, natron, pepper, nellik, ingefær og kanel, og blander alt sammen til det blir en deig. Gjerne ha deigen i en annen boks eller behold den i kjelen og sett deigen i kjøleskapet over natta.

Neste dag kan du sette i gang med å lage pepperkakene akkurat som du vil, enten med pepperkakeformer eller skjære ut former som du ønsker.

Pepperkakene skal stekes på 200 grader i 8-10 minutter. Legg pepperkakene på en rist når de er ferdig stekte slike at de kan kjøles ned og bli sprøe.



Håper pepperkakene blir gode! God jul!

-Christian & Veronica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar