Du trenger:
¤ 2 dl glutenfri havregryn (vanlig om man tåler det)
¤ 2 dl solsikkekjerner
¤ 2 dl linfrø
¤ 2 dl gresskarkjerner
¤ 2 ss sirup
¤ 2 ts vaniljesukker
¤ 2 ts salt
¤ 150 g smør (enten soft spesial eller melange uten melk og soya)
¤ 1/2 dl brunt sukker
¤ Vi hadde også i 2 dl kokos og 2 dl rosiner, og 160 g smør i stede for 150 g smør.
¤ 1/2 dl brunt sukker
¤ Vi hadde også i 2 dl kokos og 2 dl rosiner, og 160 g smør i stede for 150 g smør.
Start med å sette ovnen på 150 grader på varmluft eller over-og-under-varme.
Bland så alle frøene og kjernene sammen. Hvis du synes frøene og kjernene blir litt store så kan du kjøre de litt i en foodprocessor, eller kverne dem på en annen måte, slik at de blir knuste, men ikke finknuste.
Tilsett vaniljesukker og salt, og bland det sammen med frøene og kjernene. Så legger du frøene og kjernene utover en langpanne dekt med bakepapir og brer det utover.
Frøene og kjernene settes midt i ovnen i 15 minutter. Dette gjøres for at frøene skal tørkes litt.
Mens frøene og kjernene står i ovnene kan du smelte smør. Når smøret er smeltet heller du det over i en bolle og tilsetter sirup og brunt sukker, og rører dette sammen.
Når frøene og kjernene i ovnen er ferdig tar du ut disse og heller de over i bollen med smøret, sirupen og sukkeret. Bland dette sammen til du har en jevn og fin blanding.
Så legger du blandingen på langpannen igjen og brer den utover. Du bestemmer selv hvor tykk du vil ha blandingen. Sett blandingen inn i ovnen på nederste rille og la den stå i ca. 20 min.
Når blandingen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og setter den på benken til den er avkjølt.
Når den er avkjølt kan du brekke den opp til barer i biter som du ønsker dem.
Hvis du vil ha barene i litt finere barer så kan du skjære den med pizzahjul før den er helt avkjølt og fortsatt litt myk, så avkjøler du barene helt etter det.
Håper de smaker og gir deg litt ekstra energi!
Christian & Veronica
Bland så alle frøene og kjernene sammen. Hvis du synes frøene og kjernene blir litt store så kan du kjøre de litt i en foodprocessor, eller kverne dem på en annen måte, slik at de blir knuste, men ikke finknuste.
Tilsett vaniljesukker og salt, og bland det sammen med frøene og kjernene. Så legger du frøene og kjernene utover en langpanne dekt med bakepapir og brer det utover.
Frøene og kjernene settes midt i ovnen i 15 minutter. Dette gjøres for at frøene skal tørkes litt.
Mens frøene og kjernene står i ovnene kan du smelte smør. Når smøret er smeltet heller du det over i en bolle og tilsetter sirup og brunt sukker, og rører dette sammen.
Når frøene og kjernene i ovnen er ferdig tar du ut disse og heller de over i bollen med smøret, sirupen og sukkeret. Bland dette sammen til du har en jevn og fin blanding.
Så legger du blandingen på langpannen igjen og brer den utover. Du bestemmer selv hvor tykk du vil ha blandingen. Sett blandingen inn i ovnen på nederste rille og la den stå i ca. 20 min.
Når blandingen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og setter den på benken til den er avkjølt.
Når den er avkjølt kan du brekke den opp til barer i biter som du ønsker dem.
Hvis du vil ha barene i litt finere barer så kan du skjære den med pizzahjul før den er helt avkjølt og fortsatt litt myk, så avkjøler du barene helt etter det.
Håper de smaker og gir deg litt ekstra energi!
Christian & Veronica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar