Hjemmelagde lomper til for eksempel pølser, eller med kanel og sukker på er kjempe godt. De metter også mer enn vanlige lomper. En enkel måte å lage hjemmelagde lomper på er å bruke potetmos og blande med mel og salt. Det tar litt tid så man burde holde av ca. en og en halv time, men det kommer an på hvor mange lomper du skal lage. Denne oppskriften er nok til ca. 8 nystekte og ferske lomper.
Stekingen er det som tar lengst tid siden man ikke skal steke med noe smør eller olje i panna, og derfor må man passe på at lompene ikke brenner seg. Lompene skal stekes på middels varme slik at de ikke blir brent.
Stekingen er det som tar lengst tid siden man ikke skal steke med noe smør eller olje i panna, og derfor må man passe på at lompene ikke brenner seg. Lompene skal stekes på middels varme slik at de ikke blir brent.
Du trenger:
¤ 1 pose potetmos vanlig type (f.eks. Maggi)
¤ Vann til potetmosen
¤ 5-6 dl glutenfritt mel (Semper grov mix, Schär mix b, eller lignende)
¤ 1 ts salt
Start med å lage potetmosen som anvist på posen. Når denne er ferdig lar du den stå til den bli avkjølt, den trenger ikke bli helt kald når du skal ha i melet, men den skal ikke være for varm.
Ha oppi litt og litt mel om gangen, og bland i 1 ts salt sammen med melet. Deigen skal bli fast, men kan godt være litt klissen bare ikke for mye for da blir det vanskelig å bake ut lompene. Når deigen er ferdig laget, tar du mel på benken og på kjevla. Så lager du små deigklumper, presser de litt ned mot benken og kjevler de ut til lomper. Vil du ha lompene litt finere og rundere i formen kan du legge en asjett over når du har kjevlet ut. Press asjetten litt ned og riv forsiktig av kanten du får rundt, ta opp asjetten og stek lompa på middels varme i stekepanne. Gjenta dette til du ikke har mer deig igjen. Og vips så har du ca. 8 nystekte og ferske lomper.
Håper det smaker!
Christian & Veronica
¤ Vann til potetmosen
¤ 5-6 dl glutenfritt mel (Semper grov mix, Schär mix b, eller lignende)
¤ 1 ts salt
Ha oppi litt og litt mel om gangen, og bland i 1 ts salt sammen med melet. Deigen skal bli fast, men kan godt være litt klissen bare ikke for mye for da blir det vanskelig å bake ut lompene. Når deigen er ferdig laget, tar du mel på benken og på kjevla. Så lager du små deigklumper, presser de litt ned mot benken og kjevler de ut til lomper. Vil du ha lompene litt finere og rundere i formen kan du legge en asjett over når du har kjevlet ut. Press asjetten litt ned og riv forsiktig av kanten du får rundt, ta opp asjetten og stek lompa på middels varme i stekepanne. Gjenta dette til du ikke har mer deig igjen. Og vips så har du ca. 8 nystekte og ferske lomper.
Håper det smaker!
Christian & Veronica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar