27. oktober 2014

Glutenfri pizza!

Gårsdagen middag ble pizza! Og da måtte det selvfølgelig lages glutenfri pizza. Pizzaen er ganske lett å lage, deigen går raskt, men det er hevingen som gjør at det tar litt tid. Du burde beregne 1 og halv time til å lage denne pizzaen fra bunn av til den er klar til å spises. 


Glutenfri pizza
¤ 375 gram Semper grov mix 
¤ 1 ts fiberhusk 
¤ 1/2 ts salt 
¤ 1 pakke gjær 
¤ 3,5 dl lunkent vann
¤ 3 ss olje
¤ Tomatpuré
¤ Topping etter eget ønske



Start med å løse opp gjæren i lunkent vann. Når det er gjort tilsetter du salt, fiberhusk og olje.
Tilslutt har du i melet og rører det godt inn slik at det ikke er klumper i deigen.



Dekk en stekeplate med bakepapir og ha litt olje på bakepapiret. Oljen gjør det lettere å dra deigen utover bakepapiret. Gjerne ha olje på hendene slik at det blir lettere å dra deigen utover. Så legger du deigen på stekeplata med bakepapiret og drar den utover slik at den blir i passe tykkelse. Så tykk eller tynn som man selv ønsker å ha bunnen.



Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader mens deigen hever, slik at ovnen er varm til pizzaen skal forstekes og stekes ferdig. 

Når bunnen er ferdig hevet setter du den inn i ovnen og forsteker den i ca. 10 minutter. Mens bunnen forstekes kan du gjøre klar toppingen du selv ønsker å ha på pizzaen.
Man må forsteke pizzaen sånn at den ikke er så klissete når man skal ha på toppingen man har valgt ut.

Ta ut pizzaen av ovnen når den er ferdig med forstekingen, legg den så på en rist slik at bunnen ikke blir så fuktig under. Smør utover tomatpuré og legg på toppingen. Stek pizzaen ferdig i 10-15 minutter på 225 grader.

Håper pizzaen smaker! :)


Christian & Veronica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar